Cursus factureren

< Terug

Autofox bied je de mogelijkheid om snel en éénvoudig een hele cursus te factureren. In dit artikel wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit doet aan de hand van een voorbeeld met een theoriecursus.

Facturatiescherm cursus

Om een theoriecursus te openen klik je in het kopje “BASIS” op het tabblad “Planning” ⇒ “Cursusagenda”. Navigeer hier naar de datum en selecteer de cursus die je wilt gaan factureren.

Nadat je de cursus hebt geopend, klik je rechts onderin de knop opties en selecteer de optie “Factureren” om het te factureren scherm te openen.

In het te factureren scherm zie je een overzicht van alle niet gefactureerde bedrijven en cursisten. Maak hier een selectie wie je wilt factureren.

Als je een bedrijf hebt geselecteerd kun je aangeven wat je wilt factureren, korting toepassen, memo (met bv. het ordernummer) en aangeven welke leerlingen aan de factuur moeten worden gekoppeld.
Vul hier alle gegevens in en druk op opslaan om de factuur op te slaan en op opslaan en versturen om de factuur naar het bedrijf te mailen.

Wanneer de factuur is opgeslagen zie je achter alle gekoppelde leerlingen een vinkje staan is de “is gefactureerd” kolom. Je kunt het factuurnummer bekijken door met je muis op het vinkje te gaan staan.