Kennisbank

Nascholingsuren invullen

< Terug

De inventarisatie van de nascholingsdata van leerlingen verloopt niet altijd vlekkeloos. Om het inventariseren te vereenvoudigen, kunnen leerlingen in het leerling portaal hun eigen nascholingsdata invoeren.

Instellingen – Nascholingsuren aanmaken

Voordat leerlingen hun nascholing kunnen invoeren, moet de functionaliteit in de instellingen worden geactiveerd.

Klik in het kopje “INSTELLINGEN” op het tabblad “Leerlingportaal”.

Hier vind je een overzicht met alle instellingen die betrekking hebben op het leerling portaal. Vink de checkbox “Leerlingen mogen nascholingsuren/einddatums aanmaken” aan om leerlingen toestemming te geven om hun gegevens in het leerling portaal te mogen wijzigen.

Wanneer je deze instelling opslaat zien leerlingen rechts onderin het nascholingsscherm van het leerling portaal de knop “+ NASCHOLINGSUREN”.

Instellingen – aanpassen op leerling niveau

Niet alle leerlingen kunnen even goed met de geboden vrijheden omgaan. Daarom is het mogelijk om het aanpassen van gegevens in het leerling portaal op leerling niveau te (de)activeren.

Zoek de desbetreffende leerling op en klik vervolgens op het tabblad “Gegevens”. In het scherm met de gegevens van de leerling zit rechts onderin het kaartje waar je de opties van de leerling binnen het leerling portaal kunt (de)activeren.

Leerling nascholingsuren invullen

Om nascholingsuren in te vullen, moet de leerling naar het nascholingsscherm van het leerling portaal gaan. Druk rechts onderin het scherm op de knop “+ NASCHOLING”.

Het scherm om de nascholingsuren in te vullen wordt geopend. In dit scherm heb je twee mogelijkheden, namelijk de mogelijkheid om te zoeken tussen de gekoppelde TOP producten van de rijschool of handmatige invoer.

Selecteer een vak of vul de velden in en druk vervolgens op opslaan om de nascholingsuren te koppelen. Wanneer de velden handmatig worden ingevuld, krijgen de uren automatisch de code “EXT” mee.