Kennisbank

Niet gekoppelde examens

< Terug

Autofox synchroniseert elk uur met het CBR om de nieuwe examenaanvragen, reserveringen en resultaten op te halen en te koppelen aan de leerlingen.

Het kan voorkomen dat een examen niet automatisch wordt gekoppeld aan een leerling. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een foutief ingevoerde geboortedatum of achternaam.

Controle TOP nummer leerling

De meest voorkomende oorzaak van een examen dat niet gekoppeld kan worden is het ontbreken van een TOP nummer.

Het TOP nummer van een leerling staat rechts bovenin het CBR kaartje in het dashboard van de leerling. Mocht deze ontbreken dan staat er de tekst “Verstuur e-mail herinnering”.

Koppelen machtiging/examenaanvraag

Tijdens het ophalen van de machtigingen en examenaanvragen wordt alles gekoppeld o.b.v. de achternaam en geboortedatum van de leerling. Wanneer er meerdere resultaten zijn dan wordt er ook gekeken naar de voornamen.

Niet alle machtigingen en aanvragen kunnen gekoppeld worden. Deze komen in het CBR menu met te koppelen machtigingen en te koppelen aanvragen. Het aantal niet gekoppelde machtigingen en aanvragen wordt ook getoond in het CBR dashboard.

Een machtiging kan gekoppeld worden door in het overzicht met te koppelen machtigingen de machtiging op te zoeken en op de knop “KOPPELEN” te klikken. Er komt een scherm tevoorschijn waar je ervoor kunt kiezen om een nieuwe leerling aan te maken o.b.v. de gegevens uit de machtiging of om een bestaande leerling te koppelen.

Een examenaanvraag koppel je door in het overzicht van te koppelen examenaanvragen op de knop “OPTIES” te klikken en vervolgens op de optie “Koppelen”. Ook hier kies je ervoor om een bestaande leerling te koppelen of om een nieuwe leerling aan te maken.

Staat de leerling niet tussen de machtigingen of examenaanvragen? Zoek het nummer dan op in TOP.

CBR synchroniseren

Nadat het TOP nummer is gekoppeld aan de leerling, moeten de examens opnieuw worden opgehaald. Dit kun je doen in het CBR dashboard door op de knop “Reserveringen ophalen” te klikken.

Bij het ophalen van de reserveringen kun je ervoor kiezen om nieuw ingeplande examens of examens o.b.v. datumbereik op te halen.