Gemiste lessen kosten je als rijschoolhouder geld. Het is voor jou als rijschoolhouder vervelend om voor een dichte deur te staan, maar voor de leerling die je de gemiste les in rekening moet brengen net zo goed.

We hebben een aantal tips voor je waarmee je zo veel mogelijk gemiste lessen kunt voorkomen en waarmee je tegelijkertijd de servicegraad van jouw rijschool verhoogt.

1. Een vriendelijke reminder

Alles wat nodig is om een gemiste les te voorkomen is vaak een vriendelijke reminder. Maar ja, om elke leerling een uur voor z’n les even te bellen gaat wel wat ver. Met behulp van een slimme software-oplossing bereik je echter hetzelfde resultaat. Met Autofox kun je jouw leerlingen automatisch een e-mailbericht of een sms’je sturen met een bericht wanneer hun les begint.

 

2. Een slimme app

Via een leerlingen-app kun je jouw cursisten niet alleen inzicht in hun voortgang geven, maar zien ze ook makkelijk wanneer ze hun volgende lessen gepland hebben. Tenslotte kan de app een pushnotificatie sturen, kort voordat de les begint.

 

3. Volledige controle

Alle notificaties en de eventuele herhalingen ervan kun je gemakkelijk instellen via het instructeurs-account van Autofox. Door middel van vriendelijke meldingen voorkom je frustraties en gemiste lessen. Ook verhoog je er je service en klanttevredenheid mee.

En het is wel zo prettig dat je zelf niet meer voor een dichte deur staat!

 

Wil je meer gratis tips voor rijscholen?

Deze tips en nog veel meer vind je in de speciale Succesgids die we op basis van input van honderden rijscholen zoals die van jou hebben samengesteld. Je kunt de Succesgids meer omzet en succes met jouw rijschool gratis downloaden via de website van Autofox.

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op met het Autofox Team. Wij zorgen ervoor dat je snel vooruit kunt met je rijschool.