Autofox heeft een ingebakken oplossing voor een minimumaantal rijlessen (foto: Unsplash)

De Enschedese bouwer van rijschoolsoftware ISV heeft de oplossing om gevaarlijke situaties bij rijexamens te voorkomen al jaren in zijn softwarepakket Autofox zitten. Het CDA kwam begin deze maand met een plan om een minimumaantal rijlessen in te voeren voordat een leerling op examen mag. Dit naar aanleiding van het bericht van het CBR dat er jaarlijks wel 3.000 rijexamens worden afgebroken omdat de leerling te gevaarlijk rijdt. 

Voortgang rijlessen

In de rijschoolsoftware Autofox van ISV houdt de instructeur de voortgang van de lessen en de hele rijopleiding bij. Inclusief speciale handelingen zoals bochtje achteruit en keren op de weg en de beoordeling daarvan. Zonder voldoende voortgang is het onmogelijk een examen aan te vragen bij het CBR. 

Voordat het examen begint kan de CBR-examinator bovendien het hele lestraject van een leerling inzien. Dit voorkomt dat leerlingen die even een voordelig rijlespakket hebben afgenomen daarna direct op examen gaan, vervolgens zakken en de toch al hoge druk op het CBR niet lichter maken.

Sommige rijscholen bieden met opzet goedkope pakketten inclusief een examen aan, in de hoop dat de leerling zakt en daarna alsnog het volle pond voor extra rijlessen betaalt.

Digitaal aftekenen

Ook een gloednieuwe, door de overheid gecertificeerde digital signing-techniek waarmee leerlingen hun lessen digitaal aftekenen, ligt op de plank bij Autofox en kan snel worden geïmplementeerd. Deze techniek staat volledig los van de instructeur en de rijschoolhouder, zodat beïnvloeding niet mogelijk is.

ISV stelt de slimme oplossing in de software van Autofox graag ter beschikking aan het CBR om de problemen met gevaarlijk rijgedrag tijdens examens te helpen oplossen.

Wil je ook gebruik maken van de voordelen van Autofox?

Neem contact op met het Autofox Team. Wij zorgen ervoor dat je snel vooruit kunt met je rijschool.